Microdermabrasie

Gezichtsbehandeling met Microdermabrasie

Microdermabrasie is een intensieve peeling om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd “gepolijst”. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn. Microdermabrasie in een kuur geeft het beste en mooiste resultaat.

Voorbereiding behandeling
Om uw huid voor te bereiden op de microdermabrasie behandeling mag u een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied en geen laser- of IPL-behandeling ondergaan. De huid mag geen diepe bruining van de zon of zonnebank hebben.

Na de behandeling
Na een microdermabrasie behandeling kan de huid rood en zijn er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig. 
Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Het lijkt of u flink gesport heeft, omdat de huid licht egaal rood is. 
Na 24 uur is de meeste roodheid weg. Meestal gaat de huid na twee dagen licht schilferen.

U kalmeert en herstelt de huid met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot vier weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot drie dagen na de behandeling mag u geen retinoïden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruiken.

Mogelijke complicaties 
Microdermabrasie geeft weinig complicaties; de risico’s op littekens en hyperpigmentatie zijn gering. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaatsvinden.
Hoeveel u betaalt voor microdermabrasie, is afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en het aantal afspraken dat u nodig heeft.