Voetbehandelingen

Cosmetische voetbehandeling

Een cosmetische voetbehandeling is een weldaad voor uw voeten.

De behandeling werkt zeer ontspannend én verzorgend. 
Met de scrub worden de dode huidcellen verwijderd en de doorbloeding wordt op gang gebracht door een voetmassage . 
Het eelt en de nagels worden verzorgd en kunnen daarna eventueel in de gewenste kleur gelakt worden

De voetmassage kan verlichtend werken op de stijfheid van spieren. 
Door de warmte wordt de doorbloeding extra gestimuleerd en worden afvalstoffen uit de spieren afgevoerd.
Ook voor mensen met wintertenen is deze behandeling een aanrader.Cosmetische voetbehandeling

 

Voetreflex massage

Voetreflex massage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt weerspiegelt zich dat in de voeten. We noemen dat de energie reflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed funcionerend orgaan wordt pijnlijk. Door massage van deze plek in de voet stroomt er nieuwe levenskracht naar dit orgaan en worden afvalstoffen afgevoerd. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van de energie blokkeert.

Daardoor gaat het bloed en lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen die voortdurend door de lichaamscellen worden geproduceerd kunnen dan moeilijker afgevoerd, en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Dit proces gaat zichzelf versterken, meer afvalstoffen geeft minder doorstroming langzaam slibt alles dicht. De afvalstoffen bestaan voor een groot deel uit urinezure kristallen. Tijdens de massage druk je deze kristallen tegen de zenuwuiteinden en dat geeft de pijnervaring. Op lichamelijk niveau worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd.

Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door voetreflexmassages emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten en daardoor komt er ruimte voor iets nieuws. Het bloed dat weer stroomt geeft het lichaam en de lichaamscellen nieuwe kracht en warmte. Emoties mogen er zijn, men krijgt inzicht in en wordt zich bewust van zijn eigen leven en zijn plaats in het geheel