IPL Ontharen

Ben je het zat, het telkens bijhouden of harsen van ongewenste haargroei zoals oksels, bikinilijn, benen, bovenlip, kin of rug?

IPL Ontharen is voor de langere termijn misschien wel de beste oplossing om ongewenste haargroei tegen te gaan. 
De betekenis van IPL is Intense Pulse Light.

Met IPL behandelingen wordt met lichtimpulsen met hoge energie opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen, door deze energie worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd. Hierdoor kan het geen haartje meer produceren.

Op elk deel van uw lichaam kan nu, met als resultaat een haarvermindering van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden.

Behandelingen

Lichaamshaar blijft terugkomen met harsen en scheren. Met IPL behandelingen stop je deze cyclus van terugkerende haargroei. De energiesterkte van de lichtpulsen wordt afgestemd op het type behandeling. 
Deze lichtpulsen bij IPL ontharen gaat tegen of vermindert:

 • ongewenste haargroei op je gezicht
 • ongewenste haargroei op benen en rug
 • ongewenste haargroei van oksels, bikinilijn en armen.

Eén van de voornaamste voordelen van IPL behandelingen is een snel resultaat.

De periode tussen de behandelingen ligt tussen de 2 en 6 weken en je hebt ongeveer 8 tot 12 behandelingen in totaal nodig.

Je zult merken dat na enkele behandelingen de haargroei al is afgenomen.

Harsen mag tijdens de behandelingen niet meer, scheren wel.

In bijna alle gevallen komen er hooguit af en toe wat stoppeltjes terug. Na de kuur is het wel aan te raden om elk jaar 1 à 2 keer terug te komen. Eén van de redenen is dat er door hormonale invloeden zoals medicijngebruik, zwangerschap of overgang er nieuwe haarzakjes aan gemaakt worden.

Doet het pijn?

Het gevoel bij IPL is bij iedereen verschillend. De lamp die op je huid wordt aangebracht wordt minder dan een seconde even warm met een prikkeling.

De meeste mensen die ik behandel omschrijven het gevoel als een klein elastiekje dat tegen de huid kletst, maar dan heel snel.

Harsen wordt vaak als pijnlijk ervaren, maar IPL niet, het gevoel is voor sommige mensen even wennen, maar je hoeft je niet te verzetten zoals bijvoorbeeld bij harsen.
Per regio op de huid is het ook nog eens verschillend qua gevoel.
Oksels en onderbenen IPL-en wordt als minst gevoelig ervaren.
Ook na de behandeling houd je geen vreemd gevoel over aan je huid, het kan hooguit een dag een beetje rood zijn.

 

 Wanneer IPL niet uitgevoerd mag worden ?

 • Tijdens zwangerschap
 • Oncologische aandoeningen van de huid
 • Hartinfarct jonger dan zes maanden
 • Als je een pacemaker hebt
 • Tijdens een antibiotica kuur
 • Epilepsie
 • Als je borstvoeding geeft mag ik geen behandeling doen op het bovenlichaam
 • Bij verse littekens na een operatie
 • Ook bij jongens en meisjes onder de 16 mag niet geflitst worden.

De IPL behandeling moet aangepast of uitgesteld worden bij actieve koortslip of andere herpes infecties, na circa drie weken mag je weer verder met de behandeling.

Bij metalen in of net onder de huid mag 2 centimeter rondom niet behandeld worden, evenals bij pigment afwijkingen, grote vorm van spataderen etc.

Er kan niet over tatoeages behandeld worden, er moet hier omheen geflitst worden om de tatoeage niet te beschadigen (kans op vervagen).

Tijdens een intakegesprek worden alle vragen uiteraard ook met je doorgenomen.

Twijfel je dan kun je altijd eventueel in overleg met de huisarts kijken of je behandeld kan worden of een aangepaste behandeling kan doen.

IPL is de ideale oplossing voor de behandeling van overbeharing bij zowel mannen als vrouwen.

Door het brede contactfilter van het IPL apparaat en de snelheid van de lichtpuls kan een groot oppervlak behandeld worden en is de behandeltijd veel korter dan met iedere andere permanente ontharingsmethode.

Laat je daarom bij Finishing Touch 28 uitgebreid informeren tijdens een geheel kosteloos en vrijblijvend intake gesprek over de mogelijkheden!

Ik kijk naar uw gebruik van medicijnen, huidstructuur, gezondheid etc. of u geschikt bent voor behandeling en geef vervolgens een behandelplan en een prijsopgave.